Wat is Black Friday?

De term Black Friday ziet u veelvuldig terug komen op deze website, maar misschien heeft u nog geen idee wat deze term daadwerkelijk betekent. Op deze pagina hopen wij u duidelijk te maken wat Black Friday betekent en wat u aan deze term heeft. Als allereerste ‘wat is Black Friday’? Black Friday is een internationale kortingsdag die elk jaar plaatsvindt op de vierde vrijdag in november. Zo vindt de kortingsdag in 2021 bijvoorbeeld plaats op 26 november 2021, maar de precieze datum verschilt elk jaar. Om de data voor de komende jaren te bekijken, kunt u de pagina wanneer Black Friday is bekijken. Op deze pagina ziet u precies wanneer de komende Black Friday edities plaats gaan vinden.

Lees verder

Geen deals missen? Profiteer dan gratis van de nieuwsbrief!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.

Origin Black Friday

Waar komt Black Friday dan vandaan? Hier bestaan verschillende theorieën over. Sommigen zeggen dat Black Friday voor het eerst werd gebruikt toen er enorme verkeersdrukte in Amerika was op de vierde vrijdag van de maand november vanwege Thanksgiving. Politieagenten noemden de dag ‘Black Friday’. Daarna begon de term iets anders te betekenen. Winkeliers gebruikten de theorie dat deze vrijdag de eerste dag was dat winkeliers ‘in het zwart staan’. Hiermee wordt bedoeld dat het de eerste dag is dat er winst gemaakt wordt voor het volgende jaar. Hiermee refereren ze naar het doen van kerst- en sintinkopen dat in deze periode ook begint. Omdat na Thanksgiving veel Amerikanen vrij zijn en zich vaak in de stad bevinden, is dit dé dag om producten in de sale te gooien  als start van het kerstinkopenseizoen.

Deals die u kunt verwachten

Wat kunt u verwachten aan deals tijdens Black Friday? Sinds 2015 is Black Friday steeds meer aan het opkomen in Europa en speciaal in België. Grote (web)shops doen mee en denken al maanden na over de strafste kortingen tijdens deze kortingsdag. Denk aan ‘Blue Flyday’ bij KLM of de superdeals bij Coolblue. Maar behalve de grote shops zijn er ook steeds meer lokale winkels die Black Friday ontdekken. Onze verwachtingen zijn dat Black Friday alleen maar groter wordt met de jaren! Het belangrijkste voor u is om de Black Friday deals in de gaten te houden. Hier vindt u precies welke deals actief komen. Daarnaast kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. U ontvangt dan als eerste de strafste deals in uw mailbox!