Wat is Black Friday?

De term Black Friday ziet u veelvuldig terug komen op deze website, maar misschien heeft u nog geen idee wat deze term daadwerkelijk betekent. Op deze pagina hopen wij u duidelijk te maken wat het betekent en wat u aan deze term heeft. Als allereerste ‘wat is Black Friday’? Black Friday is een internationale kortingsdag die elk jaar plaatsvindt op de vierde vrijdag in november. Zo vindt de kortingsdag in 2024 bijvoorbeeld plaats op 29 november 2024, maar de precieze datum verschilt elk jaar. Om de data voor de komende jaren te bekijken, kunt u de pagina wanneer Black Friday is bekijken. Op deze pagina ziet u precies wanneer de komende edities plaats gaan vinden.

Lees verder

Geen deals missen? Profiteer dan gratis van de nieuwsbrief!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.

Wat is Black Friday?

Black Friday is een dag vol met straffe kortingen en promoties. Veel Vlaamse winkels gooien de populairste producten in de actie. Zo ontving u afgelopen Black Friday editie bijvoorbeeld mega veel korting op groot elektro, Apple en fashion. 

Black Friday is ontstaan in Amerika, in het plaatsje Philadelphia. Er werd leven in deze feestdag geblazen om ervoor te zorgen dat de kerstinkopen bevorderd werden. Deze Zwarte Vrijdag werd razend populair en heeft toen ook de rest van de wereld in haar greep genomen, waaronder België. In België sluiten er steeds meer winkels aan en worden de promo’s ieder jaar weer straffer. 

Iedere winkel wil zo succesvol mogelijk zijn tijdens deze feestdag en dit ziet u terug in de scherpe prijzen. De winkels die afgelopen jaren noemenswaardige deals hebben georganiseerd zijn o.a. Bol.com, Coolblue, Krëfel en Amazon. Zo ontving u tot -62% korting op verschillende Oral-B elektrische tandenborstels bij Bol.com. Of -39% korting op een Tado slimme thermostaat + startpakket en 2 radiatorknoppen bij Coolblue

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van straffe deals tijdens de afgelopen editie. Het is in ieder geval zeker dat we voor Black Friday 2024 niet bang hoeven te zijn geen fikse kortingen te mogen ontvangen. Door de voorraad die overgebleven is door de COVID-19 crisis worden de promoties alleen maar aantrekkelijker. 

Tijdens de Zwarte Vrijdag 2024 kunt u de weg makkelijk kwijtraken wanneer u bedolven wordt onder unieke deals. Maar door ons overzicht te checken met alle product deals en winkelacties bent u in een oogopslag op de hoogte van de relevantie per promotie. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de AirPods Pro? Dan filtert u gewoon makkelijk op dit product en ziet u gelijk waar u de oortjes het beste kunt kopen. Of wilt u weten welke actie Vanden Borre op dat moment heeft, dan typt u gemakkelijk de naam van de winkel in. En hoppa, u ziet de huidige winkelactie. Makkelijker kan toch niet?