Cyber Monday 2022

Wanneer is Cyber Monday 2024?

Cyber Monday 2024 gaat van start op maandag 2 december! Dit is de eerste maandag na het Black Friday weekend.  Deze kortingsdag vindt vrijwel altijd eind november plaats, maar in een enkel geval valt deze maandag in het begin van december. Nieuwsgierig naar meer over Cyber Monday? Lees hier alles over de Cyber Monday data!

Lees verder

Wanneer is Cyber Monday in België?

Ook in België start Cyber Monday 2024 gewoon op maandag 2 december. Cyber Monday wordt standaard gevierd op de maandag na ThanksgivingDit is altijd op de vierde donderdag van november. Thanksgiving Day is een Amerikaanse feestdag en wordt in België vrijwel niet gevierd. Gelukkig kent ons land in november andere feestdagen zoals Allerheiligen, Allerzielen, Sint Maarten, Wapenstilstandsdag, het Koningsfeest en het Feest van de Duitstalige Gemeenschap. Toch zijn we het meeste fan van Cyber Monday. Want op deze mooie maandag ontvangt u zulke straffe online kortingen op uw favoriete producten. Het is een perfecte dag om bijvoorbeeld uw Sinterklaas- en Kerstinkopen te doen. Zo schaft u uw cadeautjes extra voordelig aan. Dit scheelt toch weer in de portemonnee!

Cyber Week

Wat begon als aantrekkelijke hoge kortingen op een enkele maandag, is tegenwoordig uitgegroeid tot een gehele week. Het is namelijk zo dat er bij veel webshops een gehele week genoten kan worden van de straffe promoties. Daarom raden we u aan ons winkeloverzicht vanaf maandag 25 november t/m maandag 2 december in de gaten te houden. Op 20 november is het namelijk de officiële start van de Cyber Week. Er zijn veel Cyber Monday acties die meerdere dagen gelden, dus het kan zeker geen kwaad ons overzicht iedere dag eventjes te checken.

De groei van Cyber Monday

Sinds 2016 viert België Cyber Monday en het levert veel succes op. Niet alleen consumenten profiteren van hoge kortingen, ook retailers weten tijdens deze dag hun omzet een enorme boost te geven. In 2017 zorgden Cyber Monday en Black Friday gezamenlijk voor een wereldwijde online omzet van ruim 3 miljard dollar. In ons land was bij vele winkeliers een enorme omzetstijging te zien, welke volgens handelsfederatie Comeos opliep tot een verdubbeling van de omzet. Elektronicazaken hadden gemiddeld gezien over 2016 een omzetstijging van 50 procent ten opzichte van het jaar eerder. Voor modewinkels lag deze stijging op 80 procent en voor interieurzaken betrof deze omzetstijging zelfs 100 procent. Naast de omzetstijgingen was ook een enorme groei in deelnemende webshops te zien. In 2020 deden de Cyber Monday winkels als AmazonadidasBol.comCoolblueFnac en nog veel meer webshops mee. De verwachting is dat het aantal deelnemende winkels dit jaar alleen maar toe zal nemen.

Cyber Monday 2024

Bent u vergeten uw superdeal te kopen tijdens de Black Friday aanbiedingen?! Geen nood want op de maandag erop vindt de digitale spin-off plaats, oftewel Cyber Monday! Deze dag zal in 2024 groter gevierd worden dan ooit. Aangezien de bekendheid steeds groter wordt, kiezen meer webwinkels ervoor om speciale promoties te lanceren. Tegenwoordig spelen steeds meer verschillende retailers in op deze online shopping dag. Waar voorheen voornamelijk elektronicagiganten inspeelden op Cyber Monday, ziet u tegenwoordig ook steeds meer dolle prijzen op het gebied van fashiongamingcosmeticaspeelgoed en woonaccessoires voorbij komen. Denk hierbij aan online winkels als Bol.comCoolbluede BijenkorfLa Redoute en MediaMarkt. Wilt u een compleet overzicht van de deelnemende webshops zien met aanbiedingen tijdens Cyber Monday 2024? Bekijk dan hier het deelnemersoverzicht!

Toekomstige Cyber Monday data

Cyber Monday vindt in de komende jaren plaats op de volgende data:

  • Cyber Monday 2024 is op maandag 2 december;
  • Cyber Monday 2025 is op maandag 1 december;
  • Cyber monday 2026 is op maandag 20 november.

Beste deals tijdens Cyber Monday

De beste promoties tijdens Cyber Monday zijn vaak toch te vinden bij de grotere spelers. Denk hierbij aan webshops als Amazon, Coolblue, Bol.com, Krëfel en MediaMarkt. Deze winkels bewijzen ieder jaar weer de beste deals te organiseren. Zo ontving u bijvoorbeeld tijdens afgelopen Cyber Monday edities hoge kortingen op heel veel elektro bij Bol.com, zoals op laptops, televisies en smartphones. Ook MediaMarkt bood afgelopen jaar veel korting op elektro.

Cyber Monday in Nederland

Op zoek naar de Cyber Monday Nederland deals? Ga dan naar onze Nederlandse Cyber Monday 2024 website.

Geen deals missen? Profiteer dan gratis van de nieuwsbrief!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.