Cyber Monday

Wanneer is Cyber Monday 2021?

Cyber Monday 2021 gaat van start op maandag 29 november! Deze kortingsdag vindt vrijwel altijd eind november plaats, maar in een enkel geval valt deze maandag in het begin van december. Lees daarom hier alles over de Cyber Monday data!

Lees verder

Geen deals missen? Profiteer dan gratis van de nieuwsbrief!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.

Wanneer is Cyber Monday in België?

Ook in België start Cyber Monday 2021 gewoon op maandag 29 november. Cyber Monday wordt standaard gevierd op de maandag na Thanksgiving. Dit is altijd op de vierde donderdag van november. Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag en wordt in België vrijwel niet gevierd. Gelukkig kent ons land in november andere feestdagen zoals Allerheiligen, Allerzielen, Sint Maarten, Wapenstilstandsdag, het Koningsfeest en het Feest van de Duitstalige Gemeenschap.

Sinds 2016 viert België Cyber Monday en het levert veel succes op. Niet alleen consumenten profiteren van hoge kortingen, ook retailers weten tijdens deze dag hun omzet een enorme boost te geven. In 2017 zorgden Cyber Monday en Black Friday gezamenlijk voor een wereldwijde online omzet van ruim 3 miljard dollar. In ons land was bij vele winkeliers een enorme omzetstijging te zien, welke volgens handelsfederatie Comeos opliep tot een verdubbeling van de omzet. Elektronicazaken hadden gemiddeld gezien over 2016 een omzetstijging van 50 procent ten opzichte van het jaar eerder. Voor modewinkels lag deze stijging op 80 procent en voor interieurzaken betrof deze omzetstijging zelfs 100 procent. Naast de omzetstijgingen was ook een enorme groei in deelnemende webshops te zien. In 2018 deden webshops als Amazon, adidas, Bol.com, Coolblue, Fnac en nog veel meer webshops mee. De verwachting is dat het aantal deelnemende winkels dit jaar alleen maar toe zal nemen.

Cyber Monday 2021

Bent u vergeten uw superdeal te kopen tijdens Black Friday 2021?! Geen nood want op de maandag erop vindt de digitale spin-off plaats, oftewel Cyber Monday! Deze dag zal in 2021 groter gevierd worden dan ooit. Aangezien de bekendheid steeds groter wordt, kiezen meer webwinkels ervoor om speciale promoties te lanceren. Tegenwoordig spelen steeds meer verschillende retailers in op deze online shopping dag. Waar voorheen voornamelijk elektronicagiganten inspeelden op Cyber Monday, ziet u tegenwoordig ook steeds meer dolle prijzen op het gebied van fashion, gaming, cosmetica, speelgoed en woonaccessoires voorbij komen. Denk hierbij aan webwinkels als Bol.com, Coolblue, de Bijenkorf, La Redoute en MediaMarkt. Wilt u een compleet overzicht van de deelnemende webshops zien met aanbiedingen tijdens Cyber Monday 2021? Bekijk dan hier het deelnemersoverzicht!

Toekomstige Cyber Monday data

Cyber Monday vindt in de komende jaren plaats op de volgende data:

  • Cyber Monday 2022 is op maandag 28 november;
  • Cyber Monday 2023 is op maandag 27 november;
  • Cyber Monday 2024 is op maandag 2 december;
  • Cyber Monday 2025 is op maandag 1 december.