Header Playstation 5 Black Friday
Playstation 5

PS5 Black Friday 2024

Als eerste op de hoogte zijn van PS5 aanbiedingen?!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.

Black Friday Playstation 5 

Op 19 november 2020 is de Playstation 5 bezorgd in België naar degene die deze gepre-ordered hadden. Gameliefhebbers keken al maanden uit naar deze gloednieuwe console. En dat is niet voor niets, want de specificaties zijn veelbelovend! De PS5 is dus al een tijdje op de markt, dus wellicht is er een mooie korting te halen tijdens Black Friday 2024. Houd daarom hier alle deals goed in de gaten.

Voorspellingen voor PS5 Black Friday deals 2024

Wat kunt u verwachten van de PS5 gaming spelcomputer? Omdat de PS5 in 2021 is uitgebracht, gaat deze spelconsole dit jaar hoogstwaarschijnlijk een mooie korting hebben. Ook gaan er waarschijnlijk een aantal spellen met een flinke knalprijs de deur uit tijdens Black Friday 2024!

PlayStation 5 Black Friday deals van eerdere edities

De PS5 is natuurlijk nog niet super lang op de markt, wat betekent dat er nog niet heel veel aanbiedingen zijn geweest voor deze gameconsole. Voor de PS4 en de PS4 Pro dan weer wel. We verwachten dat de PS4 (Pro) deals van afgelopen jaren dit jaar nóg beter gaan zijn. Enkele PlayStation deals van voorgaande jaren:

  • Playstation 4 Pro (zwart) 1TB met 1 controller van € 349,99 voor € 308,00 bij Megekko;

  • Sony Playstation PS4 Controller Dual Shock wireless zwart V2 van € 59,95 voor € 54,95 bij Megekko;

  • PlayStation 4 Pro 1 TB – FIFA 20 bundel & 14 dagen PlayStation Plus voor € 439,- bij Bol.com;

  • Sony Playstation 4 1TB Slim zwart incl. FIFA 20 / 2. contr van € 429,- voor € 359,-;

  • En nog veel meer!

Wat zijn de PS5 specificaties?

De spelcomputer beschikt over ray tracing, een solid state drive opslag en “adaptive triggers”. Ray tracing is een methode die gebruikt wordt om de lichteffecten nog mooier te maken. Met ‘’adaptive triggers” worden de drukken op de knoppen bedoeld. Bij de PS5 kan deze druk aangepast worden. U kunt dus zelf instellen hoe u dit wilt hebben. Wilt u makkelijk indrukbare knoppen of wilt u moeite doen om een knop in te drukken? Met deze adaptive – aanpasbare – knoppen stelt u uw eigen console in.

Buiten deze specificaties beschikt de PlayStation 5 over een nieuw audiosysteem: Tempest 3D AudioTech. 3D audio dus. Wat is het verschil met normale audio? Volgens Cerny, de lead van de ontwikkeling van de PS5, komt het geluid overal vandaan. Het lijkt dus niet alsof je het geluid door je koptelefoon hoort maar boven je, onder je, naast je. Overal. Naast deze vernieuwde audio functionaliteit heeft de PS5 ook een betere processor: de Zen 2-processor van AMD met acht kernen (octa-core processor) op een snelheid van 3,5GHz. Daarnaast heeft de PS5 een opslagruimte van 825 GB. Er zijn nog veel meer specificaties. Deze kun je allemaal al bekijken op de website van PlayStation.

PS5 Digital Edition

Het feit dat er een nieuwe Sony console op de markt is, is natuurlijk al geweldig. Maar het feit dat er daarbij maar liefst twee varianten verschijnen is natuurlijk fantastisch! Het is namelijk zo dat Sony u bij de aankoop van de PS5 twee opties geeft, namelijk een met CD en een zonder CD, ook wel de PS5 Digital Edition genoemd. Met deze variant koopt u dus geen fysieke spellen, maar download u ze online! Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om games voor een scherpere prijs aan te schaffen. Let er wel op dat fysieke games vaker in de aanbieding zijn, waardoor het tóch interessant kan zijn om de PS5 mét schijflade aan te schaffen. Voor de rest komen de twee PS5 varianten volledig overeen. Het is dus aan u wat uw voorkeur heeft.

Wat is het verschil tussen de PS5 en de Xbox Series X? 

We hebben nu alleen over de PS5 gepraat, maar de Xbox Series X is ook gereleased in het najaar van 2020 en is dus ook beschikbaar met Black Friday. Deze console van Microsoft noemen ze zelf ‘’de snelste en krachtigste xbox ooit”. Wat is dan het verschil tussen de PS5 en de Xbox Series X? De Xbox Series X krachtiger dan de PS5 door het verschil aan rekenkracht. Toch zeggen sommige bronnen dat de PS5 sneller is dan de nieuwe Xbox. De PS5 en de Xbox Series X hebben hetzelfde geheugen, maar de PS5 kan deze gegevens sneller verwerken. 

Welke winkels hebben de beste PlayStation 5 Black Friday 2024 deals? 

Onder andere CoolblueBol.com en Game Mania bieden de PS5 aan. Dit zijn dus een aantal winkels waar u de PlayStation 5 zelf en accessoires kunt kopen tijdens Black Friday. Wilt u op de hoogte blijven van de PS5 en precies weten wanneer deze spelcomputer verschijnt? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. We brengen u op de hoogte van de PS5 Black Friday deals.