FAQ Black Friday

Wanneer is Black Friday?

Black Friday valt dit jaar op vrijdag 29 november 2024. Black Friday wordt namelijk altijd één dag na Thanksgiving gevierd. De data van Black Friday voor de komende jaren ziet er als volgt uit:

Black Friday 2024 – vrijdag 29 november;
Black Friday 2025 – vrijdag 28 november.

Wat is Black Friday?

Black Friday is dé dag van de hoogste kortingen van het jaar. Heel veel winkels in België bieden hun producten met straffe kortingen aan. In theorie valt Black Friday op 29 november, maar veel winkels laten hun promoties voor meerdere dagen gelden. Vaak gelden de Black Friday deals de gehele Black Week of het Black Friday weekend.

Hoe lang duurt Black Friday?

Black Friday geldt in de meeste gevallen niet meer slechts één dag. U kunt ieder jaar weer langer profiteren van de straffe promoties. Zo gelden veel deals het hele Black Friday weekend of zelfs de hele Black Friday week. Dit is dus minstens drie dagen genieten!

Van waar komt Black Friday?

Oorspronkelijk komt Black Friday uit Amerika. De winkel Macy’s startte het fenomeen om de kerstinkopen te bevorderen na Thanksgiving. Door hoge kortingen weg te geven, werden de kerstinkopen vervroegd. Tot de dag van vandaag blijven de winkels stunten met ongelofelijke prijzen.

Hoeveel korting is er op Black Friday?

De kortingspercentages verschillen per winkel en per deal. Afgelopen Black Friday editie liepen de kortingen op tot wel -78%. De kortingen op elektro, fashion, gaming en Apple waren uitzonderlijk hoog afgelopen jaar. We verwachten voor Black Friday 2024 nóg hogere kortingen.

Wat betekent Black Friday?

De vertaling van Black Friday is ‘Zwarte Vrijdag’. Deze naam is te danken aan de politie in Philadelphia in de jaren 50 en 60. Het was zo druk dat het er ‘zwart van de mensen zag’. Een andere uitleg vertelt het verhaal over de transformatie van rode cijfers (verlies) naar zwarte cijfers (winst). U kunt zelf bepalen welk verhaal u gelooft.

Wanneer eindigt Black Friday?

Het merendeel van de Black Friday promoties loopt weer af op Cyber Monday, op maandag 2 december 2024. Op Cyber Monday zelf worden vaak nog extra kortingen op de bestaande Black Friday deals weggegeven.

Welke dag is Black Friday?

De naam ‘Black Friday’ geeft het eigenlijk al weg, maar de feestdag valt natuurlijk op een vrijdag. Voor 2024 betekent dit dat Black Friday gevierd wordt op vrijdag 29 november. Er worden tevens wel de gehele Black Friday week deals georganiseerd, dus niet alleen op de vrijdag zelf.

Welke winkels doen mee aan Black Friday?

U kunt beter vragen welke winkels niet mee doen aan Black Friday. Er zijn maar weinig winkels die de kans voorbij laten gaan om te stunten tijdens Black Friday. De populairste winkels zijn: Krëfel, Bol.com, Amazon, Coolblue en MediaMarkt. Voor alle deelnemende winkels kunt u ons overzicht bekijken.

Waarom Black Friday?

De voornaamste reden van Black Friday is het aantrekken van veel klanten. En hoe je dit? Door mooie kortingen weg te geven. Hierdoor kunt u leuke cadeaus kopen tijdens Sinterklaas en Kerst. Dit scheelt veel geld, aangezien de maanden november en december als dure maanden ervaren kunnen worden.

De eerste Black Friday deals niet missen?!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.