Van waar komt Black Friday?

2 minuten leestijd

Van waar komt Black Friday? 

Black Friday komt uit Philadelphia in Amerika. Black Friday is in Amerika een razende populaire dag. De deals die op deze dag worden vrijgegeven zijn namelijk niet mis. En ook België doet maar al te graag mee met deze gekkigheid. Afgelopen jaren hebben ook veel Vlaamse winkels gestunt met straffe kortingen op populaire producten van bijvoorbeeld PlayStation, Sonos en Apple. Zo ontving u 27% korting op de zwarte Sonos One bij Bol.com. Of 26% korting op de PlayStation 4 met verschillende games bij Amazon

Black Friday startte in Amerika om de kerstinkopen te bevorderen. Dit werd gedaan door ontzettend hoge kortingen weg te geven en dit heeft België als voorbeeld genomen. Afgelopen jaar liepen de kortingen namelijk wel op tot 78%! Dus zeker de moeite waard om tijdens Black Friday te gaan jagen op de koopjes. Wij raden u aan op tijd bij de straffe promoties te zijn, want veel deals kennen het begrip ‘op=op’. 

Wanneer is Black Friday?

Black Friday valt op vrijdag 29 november. Dus wanneer moet u dan al klaar zitten voor de allereerste deals? De allereerste deals worden hoogstwaarschijnlijk al vanaf maandag 25 november in de Black Week georganiseerd. Vaak lopen de promoties door t.e.m. Cyber Monday, op maandag 2 december. Dit betekent dat er bij veel winkels 8 dagen genoten kan worden van de hoge kortingen. Schrijf deze data nu alvast op in uw agenda of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Met deze inschrijving zorgt u ervoor dat u als eerste de beste deals in uw mailbox ziet verschijnen. Hiermee verzekert u zichzelf dat u er als een van de eerste bij bent, 

Hoeveel keer per jaar is Black Friday?

Black Friday wordt ieder jaar eenmalig gevierd, namelijk in november. Black Friday valt altijd op de eerste vrijdag na Thanksgiving. De deals gelden dus meerdere dagen, dus we vinden het geen probleem dat Black Friday maar een keer per jaar wordt gevierd. Er kan namelijk meer dan een week genoten worden van straffe aanbiedingen. 

De eerste Black Friday deals niet missen?!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.