Alles over Black Friday

Black Friday

Black Friday is de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Het eerste beeld wat bij de meeste mensen wordt opgeroepen, is het beeld van Amerikaanse koopjesjagers die elkaar in de haren vliegen om de beste deals te scoren. Deze dag, die we in Vlaanderen beter kennen als Zwarte Vrijdag, draait dan ook volledig om het profiteren van producten die slechts voor een korte periode in de uitverkoop zijn.

Lees verder

Geen deals missen? Profiteer dan gratis van onze nieuwsbrief!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van Black Friday Expert wilt ontvangen in uw mailbox en gaat u akkoord met de voorwaarden

Wat is Black Friday?

Het fenomeen van Black Friday is overgewaaid naar Europa en gelukkig inmiddels ook omarmt door Belgische retailers en consumenten. Eind november kunnen we dus ook in België onze slag slaan en mooie promo’s bij verschillende winkels verzilveren. Black Friday België wint elk jaar aan populariteit en wij verwachten daarom dit jaar weer een ruim aanbod aan deelnemende winkels.

Oorsprong Black Friday

Over het ontstaan van Zwarte Vrijdag bestaan veel verschillende theorieën. De meest plausibele theorie is toch wel dat de Amerikaanse retailers de term bedachten, omdat dit de dag was waarin eindelijk “zwarte cijfers” werden geschreven. De exacte data of periode over het ontstaan is er helaas niet, maar de meeste artikelen verwijzen naar een periode tussen 1950-1960.

Wanneer is Black Friday?

Black Friday valt elk jaar op de vrijdag na Thanksgiving Day. Thankgiving wordt elke vierde donderdag van november gevierd. Hierdoor gaat Black Friday 2021 op vrijdag 26 november van start. Op deze dag kun je via ons winkeloverzicht alle aanbieders en promoties in België bij elkaar vinden en jouw favoriete winkels selecteren. Hierdoor wordt shoppen tijdens deze dag een stuk makkelijker en voordeliger. Alle toekomstige datums kunt u hier terugvinden.

Cyber Monday

De maandag die volgt na het weekend van Black Friday kennen we als Cyber Monday. Deze dag is ook overgewaaid uit Amerika en heeft een vergelijkbare insteek als Zwarte Vrijdag. Het belangrijkste verschil is dat u op deze dag enkel online van deals kunt profiteren.