Moet ik kiezen voor de Nintendo Switch of PlayStation 5?

Blog BFBENL 2021 Nintendo Switch of PS5 Header
2 minuten leestijd

Op dit moment zijn er verschillende populaire consoles op de markt. U hoort uw vrienden praten over de PlayStation 5, maar hoort ook goede dingen over de Nintendo Switch. Of moet u toch voor een Xbox kiezen? In deze blog leggen wij de belangrijkste verschillen van de gaming consoles uit. Zo maakt u een weloverwogen keuze.

Nintendo Switch voordelen & nadelen

Het grootste voordeel van de Nintendo Switch is de compacte vorm waardoor je de console overal mee naartoe kunt nemen. De Switch is daarbij aan te sluiten aan een groter scherm, zoals een televisie. Dit is ontzettend handig voor de flexibele gamer! Via de WiFi kunt u met anderen spelen, zo kunt u bijvoorbeeld samen Mario Karten. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan de Switch, zo gaat de batterij maar een uur of 3 of 4 mee. Ook is het interne geheugen niet heel groot, maar deze kunt u wel uitbreiden met een SD-kaartje. En tenslotte is de console ook zeker niet goedkoop. De prijs ligt rond de €330,-. De Switch Lite kunt u wel aanschaffen voor ongeveer €100,- goedkoper. En tijdens Black Friday vaak nóg goedkoper!

Vanaf 2021 is ook de Nintendo Switch OLED uitgebracht. Dit model heeft een OLED-scherm waardoor u nog meer kunt genieten van uw game-ervaring. We verwachten op dit model ook mooie kortingen tijdens Black Friday. 

PlayStation 5 voordelen & nadelen

De PS4, de PS4 Pro en de PS5 zijn alle drie ontzettend krachtig. Maar de PS5 heeft een ongekende kracht, deze is namelijk dubbel zo krachtig als de PS4. Er zijn twee versies van de PS5, zo heb je de standaard versie en de Digital Edition. Met de Digital Edition koopt u uw games digitaal. De audio en de graphics van de PS5 zijn ongelofelijk, hierdoor beleeft u een diepere en betere game-ervaring. Ook zijn er aanpassingen gemaakt in de controller. De controller reageert nu op het spel zelf. Tenslotte is de PlayStation 5 super snel en kunt u de console niet alleen gebruiken voor gaming, maar bijvoorbeeld ook voor het streamen van series. 

Uiteindelijk is de Nintendo Switch niet zo krachtig als de PlayStation of de Xbox en ook is het aanbod aan games kleiner. Daarentegen kunt u met de Nintendo Switch wel als enige Zelda-, Mario- en Donkey Kong games spelen. Met de Xbox en PlayStation staan veel specificaties recht tegenover elkaar, maar de Nintendo Switch is wel echt een unieke console. De snelheid van de Switch is niet te vergelijken met de Xbox en de PlayStation (met uitzondering van de PlayStation 5). De spellen laden ongelofelijk snel op. Beslis voor uzelf wat u belangrijk vindt bij het kopen van een nieuwe console. 

De eerste Black Friday deals niet missen?!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.