Passen de AirPods of de AirPods Pro beter bij mij?

blog AirPods of AirPods Pro header
2 minuten leestijd

U hoort goede verhalen over de AirPods en u wilt eigenlijk ook wel graag zo’n paar oortjes. Maar er zijn de ‘normale’ AirPods, de AirPods 2 met draadloze oplaadcase, de AirPods 2 met draadloze oplaadcase en dan ook nog de AirPods Pro. Wat zijn de verschillen en welke passen nu beter bij u? 

Wij zetten hieronder de voor- en nadelen van de verschillende AirPods op een rijtje. Zo kunt u bepalen welke het beste bij u passen. U moet goed kijken waar u de oortjes precies voor wilt gebruiken en hoeveel geld u ervoor wilt neerleggen. 

AirPods 1 & AirPods 2

De AirPods 1 zijn de eerste draadloze oortjes uitgebracht door Apple. Deze oortjes hebben een W-chip, wat betekent dat de focus van de AirPods vooral op het draadloze aspect ligt. Bij de AirPods 2 heeft Apple de focus juist gelegd op de oortjes zelf. De AirPods 2 hebben dan ook een snellere verbinding met uw telefoon of andere apparaten. Ook is de batterij verbeterd, u kunt namelijk met de AirPods 2 een uur langer bellen. Ook Siri met stemgebruik is bij de vernieuwde versie toegevoegd. En tenslotte is draadloos opladen mogelijk bij de AirPods 2. Dit is een belangrijke nieuwe specificatie. U betaalt hier ongeveer €50,- meer voor. De eerste generatie AirPods zijn ook compatibel met deze oplaadcase. 

Kortom, de AirPods 2 hebben verbeterde specificaties ten opzichte van de AirPods 1. Voor beide AirPods betaalt u rond de €180 euro, maar de AirPods 1 zijn niet verkrijgbaar in een combideal met de draadloze oplaadcase. Wij raden dan ook aan altijd voor de AirPods 2 te gaan. 

AirPods Pro

De AirPods Pro zien er qua vorm totaal anders uit dan de voorgaande AirPods. Ook heeft deze nieuwe versie weer verschillende verbeterde functies en specificaties. Een van de belangrijkste veranderingen is de actieve ruisonderdrukking, Met deze techniek wordt uw omgevingsgeluid weggefilterd. Ideaal voor uw reizen of  voor bellen, u hoort namelijk geen geroezemoes in de trein of de telefoongesprekken van uw collega’s. Ook hebben de AirPods Pro verschillende pasvormen, waardoor u kunt wisselen van oortips. Vervolgens hebben de Pro’s ook een stuk beter geluid en zijn ze zweet- en waterbestendig. Deze specificaties zijn ontzettend handig en fijn, maar natuurlijk hangt er ook een prijsje aan. De AirPods Pro zijn op dit moment altijd boven de €200,- te verkrijgen, zoals bij Bol.com, Coolblue en de MediaMarkt.

De AirPods Pro zijn perfect voor mensen die een dynamisch en krachtig geluid kunnen waarderen en die profijt hebben van de Noise Cancelling functie.  

 

De eerste Black Friday deals niet missen?!

Door u in te schrijven bevestigt u dat u de nieuwsbrief van BlackFridayExpert.be wilt ontvangen en gaat u akkoord met de voorwaarden.